Αγαπητοί Φίλοι του ACS Athens:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε την Dr. Jane Goodall για μία παρουσίαση / ομιλία, την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016.

Αυτή η σπάνια παρουσίαση της Dr. Goodall, αφιερώνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα έχουν μίαν εξαιρετική ευκαιρία να την ακούσουν και να την συναντήσουν από κοντά.   Το κοινό θα αποτελείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς από διάφορα σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.   Η παρακολούθηση της ομιλίας γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Ύστερα από πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη, η Dr. Jane Goodall, διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά.  Με το πάθος της και το όραμά της κατάφερε σε μικρή ηλικία να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις που έκανε μελετώντας τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων του Γκόμπε.

Στη συνέχεια ίδρυσε το Jane Goodall Institute (JGI), που συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, και το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.  Περισσότερες από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Η Jane Goodall αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του 20ού αιώνα κι ως ένα άτομο που έχει προσφέρει πολλά στη διεθνή κοινότητα με τη δράση της.

Ημερομηνία & Ώρα :

  • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00

Χώρος :

  • Το Θέατρο του ACS Athens

Παρακολούθηση :

  • Απαιτείται πρόσκληση

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα δώσει διάλεξη (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση) με τίτλο "Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Dr. Jane Goodall, DBE" για κοινό ενηλίκων, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εφήβων και όλων όσοι θέλουν να τη συναντήσουν και να εμπνευστούν από το έργο της.

- (Είσοδος αποκλειστικά με δελτία προτεραιότητας.  Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30) -


Δείτε Ζωντανά στο διαδίκτυο την Ομιλία - 16 Δεκ. @11:00

Πληροφορίες

Βίντεο Και Φωτο Γκαλερι

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το βίντεο από την παρουσίαση, παραπάνω.  Επίσης, δείτε φωτογραφίες από την Εκδήλωση στο slideshow...
- φωτος της Valia Efstathiou