Είστε προσκεκλημένοι στην Έκθεση Τέχνης του Jeff Bear. Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα του Jeff Bear - πρώην καθηγητή Τέχνης στο American Community Schools of Athens γιά πάνω από είκοσι χρόνια.

"Arcuda's Eye 15" παρουσιάζει καινούργια έργα του Jeff Bear. Πάνω από εκατό φωτογραφίες εξερευνούν την ιδέα ότι καθημερινά και παραμελημένα αντικείμενα μπορούν να περιέχουν καλλιτεχνικά (εικαστικά) στοιχεία που τα μετατρέπουν σε έργα τέχνης όταν ειδωθούν από τα μάτια ενός καλλιτέχνη...

Χρώμα, υφή, σχήμα, σύνθεση, φως και σκιά μπορούν να βρεθούν περπατώντας σε οποιοδήποτε δρόμο — αν ξέρει κανείς που να κοιτάξει.

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται, έχουν ληφθεί στην Ελλάδα και στην Αγγλία και δείχνουν τη νοοτροπία του Arcuda, ανά τις δεκαετίες εικαστικής δημιουργίας.

Ημερομηνία & Ώρα :

2 - 15 Φεβρουαρίου, 2015 - Ώρες σχολείου
(Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, 16:00 - 19:00)

Χώρος :

Αίθριο του Θεάτρου του ACS Athens

Η έκθεση είναι ελεύθερη γιά το κοινό

Jeff Bear

Ο Jeff Bear, AKA, Arcuda, απολαμβάνει την καλλιτεχνική δημιουργία γιά πάνω από 60 χρόνια. Γεννημένος στην Αμερική, έχει διδάξει καλλιτεχνικά και αγγλικά γιά πάνω από 44 χρόνια σε πολλές περιοχές του κόσμου, και έχει δει πολλά, αλλά εξακολουθεί να εξερευνά τον κόσμο μας με μία θεώρηση ιδιαίτερη και πρωτότυπη.

Κατά καιρούς έχει υπάρξει γλύπτης, ζωγράφος, σκιτσογράφος και φωτογράφος, και επίσης "παίζει με τις λέξεις" εδώ και δεκαετίες και γράφει ποίηση ασταμάτητα αφ΄ότου πήρε σύνταξη μετά από 20 χρόνια εργασίας στο ACS Athens.

O Jeff ζει στην Αθήνα με την Σκωτσέζα συζυγό του και τις δύο ελληνίδες γάτες τους. Άλλες ασχολίες του περιλαμβάνουν παιχνίδια όπως το τέννις, βελάκια και πόκερ καθώς και πολύ διάβασμα, το γράψιμο - που μόλις προαναφέρθηκε - και το να κάθεται συλλογιζόμενος γιά διάφορα θέματα...


Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης...