Σας προσκαλούμε στην παράσταση “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι” - μία εμπνευσμένη παράσταση κλασσικού μπαλέτου, σε δύο πράξεις, του Athens Children's Ballet.

 

Snow White and the Seven Dwarfs - ACB

Ημερομηνία & Ώρα :

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου & Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, 2013
Παραστάσεις 16:00 & 19:30

Χώρος :

Tο Θέατρο του ACS Athens

Εισητήρια / Κρατήσεις :

  • Box Office : Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Τηλεφωνικά : 210.723.4567
  • Online : www.ticketservices.gr

Σύνδεσμοι

«Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι σε χορογραφία της γνωστής Βρετανίδας χορογράφου Olivia Pickford και συνιστά μία μοναδική ερμηνεία του κλασικού παραμυθιού που σίγουρα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

75 ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Αικατερίνη, Αγρίνιο, Ζάκυνθο), ηλικίας 9 έως 21 ετών, αναδεικνύουν τη μαγεία του μπαλέτου σε 4 μοναδικές παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το Athens Children’s Ballet και το έργο του:

Το ACB είναι η πρώτη, μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να αναδείξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών και χορευτών της χώρας μας.

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford.

Περισσότερες από 300 χορεύτριες αλλά και χορευτές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε μια σειρά ακροάσεων για να επιλεχθούν τελικά οι 75 που συνθέτουν τη νεανική ομάδα κλασικού μπαλέτου του ACB.

Ακολουθώντας ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Olivia Pickford, οι 75 χορεύτριες και χορευτές απογείωσαν το ταλέντο τους δουλεύοντας σκληρά για 6 μήνες και απέδειξαν ότι διαθέτουν την πειθαρχία, την συνέπεια, την επιμονή αλλά και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παράστασης.

Θα το αποδείξουν χορεύοντας με πάθος στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου του ACS Athens. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Tο Athens Children’s Ballet πέρα από τη δυνατότητα που δίνει σε νέες ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων και εκπαιδευτών, δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College και Royal Academy of Dance.

 

  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Χριστίνα Ρόκα
  • Χορογραφία : Olivia Pickford
  • Σκηνικά : Ξένια Βήτου
  • Δημιουργία Προβολών : Ξένια Βήτου
  • Μουσική επιμέλεια : Olivia Pickford
  • Φωτισμοί : Αλέκος Γιάνναρος