Στέφανος Παπαδόπουλος : The Black Sea στο Αίθριο του Κέντρου Τεχνών στο ACS Athens

O Ελληνοαμερικανός ποιητής και υπότροφος του Ιδρύματος “Civitella Ranieri” Στέφανος Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την τελευταία του ποιητική συλλογή "The Black Sea" ("Η Mαύρη Θάλασσα").

Το ποιητικό έργο “The Black Sea”ερευνά την ιστορικά μεγάλη καταστροφή των Ελλήνων του Πόντου στην δεκαετία του ’20 μέσα από μια σειρά από «σονέτα –μονολόγους» και φωνές από το παρελθόν.  Ιερείς, πόρνες, στρατιώτες και ένα παράξενο σύνολο χαρακτήρων ξαναζωντανεύουν ποιητικά ένα τραγικό κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας.

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Βόρεια Καρολίνα, αλλά μεγάλωσε στο Παρίσι και την Αθήνα.  Παράλληλα με την συγγραφή ασχολήθηκε με την επιμέλεια και τη μετάφραση στα ελληνικά του Derek Walcott.  Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί και στα Ιταλικά.  Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιεύει σε έντυπα όπως The New Republic, The Yale Review, Poetry Review, Stand Magazine και πολλά άλλα.  Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση στα αγγλικά πολλών ελλήνων ποιητών, όπως ο Καρυωτάκης και ο Ρίτσος.

Ημερομηνία & Ώρα :

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2012 στις 19:00

Χώρος :

Στο Αίθριο του Κέντρου Τεχνών στο ACS Athens

Δεξίωση :

Θα ακολουθήσει δεξίωση με κρασί και μία ευκαιρία να συνομιλήσετε με τον συγγραφέα

 

Ο Στέφανος είναι απόφοιτος του ACS Athens (τάξη του 1994) και είμαστε πολύ υπερήφανοι που τον ξανά υποδεχόμαστε στο campus μας.

Διαβάστε περισσότερα στήν  πρόσκληση... και στην ιστοσελίδα του συγγραφέα  stephanospapadopoulos.com

.