"Τη Χρυσή μου την Παρέα...", (Ομάδα Χορού Νοσοκομείου Σωτηρία και Χοροβάτες), 12 Μαρτίου 2017

H Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Νοσοκομείου ‘Η Σωτηρία’ και οι Χοροβάτες σας παρουσιάζουν μια βραδυά με Χορούς και τραγούδια.

"Τη Χρυσή μου την Παρέα Θέ να τη χορέψω ωραία..."

Ημερομηνία και Ώρα : Κυριακή 12 Μαρτίου, 2017 στις 20:15

Είσοδος : Μόνον με προσκλήσεις

 • Συντελεστές παράστασης : Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Νοσοκομείου ‘Η Σωτηρία’ & Χοροβάτες
 • Καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία χορών και τραγουδιών : Δημήτρης Ζέρβας
 • Μουσικοί : Κλαρίνο : Φιλιππίδης Νίκος
  Λαούτι-τραγούδι : Φιλιππίδης Κώστας
  Ούτι-τραγούδι : Δημούδης Βαγγέλης
  Βιολί : Μαρινάκης Γιώργος
  Γκάιντα-Τσαμπούνα : Γραμματικός Βασίλης
  Κρουστά : Παππάς Ανδρέας
 • Επιμέλεια φωτισμού και βιντεοσκόπηση : Παναγιώτης Οικονομόπουλος
 • Ενδυματολογική επιμέλεια : Αφοί Νάκα, Αρετή Παστελή, Άγγελος Θεοδοσίου-Νίκος Σωτηρίου

Μία Επίσκεψη με τον Arcuda: Τέχνη του Jeff Bear, 25 Φεβρουαρίου - 7 Μαρτίου 2017

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην έκθεση τέχνης του Jeff Bear, "A Visit With Arcuda" ("Μία Επίσκεψη με τον Arcuda").

Με τα λόγια του ίδιου του Jeff Bear:

Σας προσκαλώ να μοιραστούμε την εύχαρη ζωή μου εδώ στην Αθήνα.  Ελάτε να περπατήσουμε μαζύ στους δρόμους της πόλης καθώς περιπλανιέμαι ψάχνοντας για κρυμμένες εικόνες.  Ας δούμε την ομορφιά μοναδικών στιγμών που οι περισσότεροι συχνά δεν βλέπουν.

Ελάτε να καθίσουμε στο σπίτι μου και να δούμε κάποια αγαπημένα έργα που κρέμονται στους τοίχους.  Κάντε μου παρέα στο μπαλκόνι για ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί και ας διαβάσουμε κάποια ποιήματά μου.  Φέρτε μια καρέκλα, χαλαρώστε και ελάτε να μοιραστούμε και να σας δείξω κάποια έργα μου.  Εδώ λοιπόν παρουσιάζονται πάνω από διακόσιες καινούργιες φωτογραφίες και μια επιλογή αγαπημένων μου έργων.

Ημερομηνία & Ώρα :

 • 25 Φεβρουαρίου - 7 Μαρτίου, 2017

Χώρος :

 • Στο Θέατρο του ACS Athens (Αίθουσα εκδηλώσεων)

Εγκαίνια :

 • Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 2017 στις 19:00 - 22:00

Tα Έργα

Τα έργα της έκθεσης χωρίζονται στις παρακάτω ενότητες - λεπτομέρειες (στα αγγλικά) εδώ!

The 150 in One

The Street

The Stuff from My Walls

On the Balcony

Καθείστε λοιπόν στην καρέκλα μου και χαλαρώστε.  Διαβάστε κάποια ποιήματά μου και, άν επιθυμείτε, γράψτε σχόλια για την δουλειά μου.  Ανυπομονώ και θα χαρώ πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις σας για τα έργα!

DesignAthens 3, 14-15 Ιανουαρίου, 2017

Το DesignAthens (η διοργάνωση που διαδέχθηκε το δεκαετούς πορείας Πανόραμα Design) θα πραγματοποιήσει φέτος την τρίτη του διοργάνωση!

Ημερομηνία & Ώρα :

 • Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 15:00 - 20:30
 • Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 12:00 - 17:30

Χώρος :

 • Το Θέατρο του ACS Athens

Πρόσθετα Εργαστήρια :

 • Σχολή Βακαλό: 21 - 22 Ιανουαρίου

website & Εισητήρια :

 • Επισκεφτείτε το designathens.com για λεπτομέρειες και εισητήρια

Το DesignAthens 3 πρόκειται να φιλοξενήσει εκθέσεις, εργαστήρια, ευκαιρίες επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών, και σαφώς το γνωστό συνεδριακό του κομμάτι με παρουσιάσεις από την ελληνική και τη διεθνή κοινότητα της οπτικής επικοινωνίας.  Αποτελεί μια κατεξοχήν εξαιρετική ευκαιρία για την ελληνική δημιουργική κοινότητα να συγκεντρωθεί, να ενημερωθεί και να εμπνευστεί.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου ανοίγει ο εικονογράφος ο Σταύρος Δάμος, ενώ από το Λονδίνο μας έρχεται ο Νίκος Γεωργόπουλος.  Στη συνέχεια, το λόγο θα πάρουν οι Βαγγέλης Πίσπας της Garamond Design, οι Spir.to από την Κρήτη, το σημαντικότερο δημιουργικό γραφείο της Ρωσίας Ermolaev Bureau.  Την πρώτη μέρα θα κλείσουν ο art director Ugo Gattoni και ο Δημήτρης Κολιαδήμας της Semiotik Design Agency από τη Θεσσαλονίκη.

Mε τυπογραφία ξεκινά η δεύτερη μέρα του DesignAthens 3 και με την ομάδα του γραφείου Holy, την οποία διαδέχονται με σειρά ο Νίκος Παλαιολόγος, ο Μανόλης Φιοράκης aka outoftape, o Μιχάλης Κάρολος και το White Studio. Τη δεύτερη μέρα κλείνουν το δημιουργικό γραφείο Vasava και το ελληνο-ολλανδικό δίδυμο Typical.

Τα φετινά εργαστήρια του DesignAthens, που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 21 και 22 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Bακαλό, είναι τέσσερα.  Καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων, γνώσεων και δεξιοτήτων: Lettering από τον Vladimir Radibratovic, Ρετούς στο Photoshop από τον Νίκο Γαζετά, Living web design από τον Μάριο Λινάκη και Μηχανική του χαρτιού από την Ευαγγελία Μπίζα.

Στο πλαίσιο του τρίτου DesignAthens (και παράλληλα με το συνέδριο στο θέατρο στο ACS Athens), θα λειτουργήσει έκθεση μεταξοτυπίας από την ελληνική σκηνή καθώς και pop up store για όσους θέλουν να αποκτήσουν συλλεκτικά έργα.  Η έκθεση διοργανώνεται με τη φροντίδα του Μανώλη Αγγελάκη (tind).

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση "Τελείωσε η Γιορτή", 20 Δεκ. 2016

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση "Τελείωσε η Γιορτή", που διεξάγεται στις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Η παράσταση οργανώνεται απο ομάδα του παιδικού σταθμού ΑΓΡΙΟΚΥΚΝΟΙ και θα διεξαχθεί στο Theater at ACS Athens στις 19:00.

Ομιλία της Dr. Jane Goodall, 16 Δεκ., 2016

Αγαπητοί Φίλοι του ACS Athens:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε την Dr. Jane Goodall για μία παρουσίαση / ομιλία, την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016.

Αυτή η σπάνια παρουσίαση της Dr. Goodall, αφιερώνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα έχουν μίαν εξαιρετική ευκαιρία να την ακούσουν και να την συναντήσουν από κοντά.   Το κοινό θα αποτελείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς από διάφορα σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.   Η παρακολούθηση της ομιλίας γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Ύστερα από πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη, η Dr. Jane Goodall, διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά.  Με το πάθος της και το όραμά της κατάφερε σε μικρή ηλικία να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις που έκανε μελετώντας τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων του Γκόμπε.

Στη συνέχεια ίδρυσε το Jane Goodall Institute (JGI), που συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, και το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.  Περισσότερες από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Η Jane Goodall αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του 20ού αιώνα κι ως ένα άτομο που έχει προσφέρει πολλά στη διεθνή κοινότητα με τη δράση της.

Ημερομηνία & Ώρα :

 • Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00

Χώρος :

 • Το Θέατρο του ACS Athens

Παρακολούθηση :

 • Απαιτείται πρόσκληση

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα δώσει διάλεξη (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση) με τίτλο "Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Dr. Jane Goodall, DBE" για κοινό ενηλίκων, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εφήβων και όλων όσοι θέλουν να τη συναντήσουν και να εμπνευστούν από το έργο της.

- (Είσοδος αποκλειστικά με δελτία προτεραιότητας.  Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30) -


Δείτε Ζωντανά στο διαδίκτυο την Ομιλία - 16 Δεκ. @11:00

Πληροφορίες

Βίντεο Και Φωτο Γκαλερι

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το βίντεο από την παρουσίαση, παραπάνω.  Επίσης, δείτε φωτογραφίες από την Εκδήλωση στο slideshow...
- φωτος της Valia Efstathiou