BONASERA - BONASERA

bonasera.png

Ο Capital Link CSRinGreeece στηρίζει έμπρακτα και ενεργά τη «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ», με τη συμμετοχή της Προέδρου του, κυρίας Όλγας Μπορνόζη στη θεατρική ομάδα.

Η «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ»  συστάθηκε το 2009 και βασικός σκοπός είναι η έμπρακτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Η κοινή αγάπη των μελών της ομάδας για το θέατρο και η επιθυμία τους να βοηθήσουν τους ασθενέστερους, τους οδηγεί να οργανώνουν ετήσιες θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 Φέτος από τις 10 ως 15 Μαΐου 2018, στο Θέατρο ACS Athens στο Χαλάνδρι, η «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ»  παρουσιάζει την κωμωδία της Α. Κασκαρέλη:  «BONASERA - BONASERA» ή «Όλα του γάμου δύσκολα».

Το Capital Link CSRinGreeece και η Πρόεδρός του κυρία Όλγα Μπορνόζη που παίζει στο έργο, σας παρακαλεί θερμά να ενισχύσετε τη προσπάθεια αυτή που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, με την αγορά εισιτηρίων των οποίων το κόστος ανέρχεται σε 25 Ευρώ.

Για αγορά εισιτηρίων επικοινωνήστε με τη κυρία Ελένη Λυκίδη στα τηλέφωνα:  κινητό 6948-240.406 και γραφείο 210.610.9800 -  e mail: marketing@capitallink.com

Στη συνέχεια θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το φετινό έργο και μια σύντομη υπενθύμιση της ταυτότητας και του έργου της «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑΣ».

Το Capital Link CSRinGreeece, η κυρία Μπορνόζη και όλοι οι συντελεστές και μέλη της «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑΣ», σας περιμένουν με χαρά ελπίζοντας να σας μεταδώσουν τη δική τους χαρά !

Η Ομάδα Θεάτρου 08 – «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ» παρουσιάζει την κωμωδία της Α. Κασκαρέλη
«BONASERA - 
BONASERA»
ή
Όλα του γάμου δύσκολα

10 - 15 Μαΐου 2018
Θέατρο ACS Athens

Αγίας Παρασκευής & Καζαντζάκη 129, Χαλάνδρι 152 34

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου
Μουσική σύνθεση - Ενορχήστρωση: Θάνος Γεωργουλάς
Χορογραφία - Κίνηση: Χριστιάννα Κουλιζάκη

Η Κωμωδία «Bonasera-Bonasera» ή Όλα του γάμου δύσκολα είναι το ένατο θεατρικό έργο που παρουσιάζουμε. Με όπλο μας το γέλιο, προσπαθούμε να προσφέρουμε μια καλύτερη πραγματικότητα στους συνανθρώπους μας και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την εκπλήρωση του φιλανθρωπικού έργου μας. Ελπίζουμε ότι το πιστό κοινό μας θα αγκαλιάσει για ακόμα μια φορά  την νέα μας προσπάθεια.

Οι παραστάσεις θα γίνουν από 10 15 Μαΐου 2018 στο Θέατρο ACS Athens στο Χαλάνδρι. Το κάθε εισιτήριο κοστίζει 25 € και μετά το πέρας των παραστάσεων δίνουμε μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου. Έναρξη παράστασης καθημερινά στις 21:00 και την Κυριακή στις 19.30. Σκηνοθέτης είναι ο φίλος της ομάδας Γιώργου Οικονόμου, η ευρηματική σκηνοθεσία του οποίου μας οδήγησε στην περσινή επιτυχία στην Αθήνα αλλά και στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια εποχή παρακμής όπως αυτή που βιώνουμε, η πραγματικότητα των "Μπονασέρα" είναι σκληρή. Εγκλωβισμένοι στον αγώνα της επιβίωσης οι ήρωες του έργου είναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή που ζουν. Όπως κι εμείς. Είναι όλοι ελεύθεροι να την αλλάξουν, αλλά δεν το κάνουν και περιμένουν, όπως εμείς, πότε θα τους απλώσει ο Θεός το χέρι. Σε κάθε ευκαιρία σκάβουν το λάκκο του διπλανού τους και αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Ακριβώς όπως εμείς.

Οι χαρακτήρες του έργου πολλοί: θύματα, κηφήνες, έξυπνοι, κουτοί, απατεωνίσκοι, κακοποιοί κι ένας κρατικός λειτουργός που αν μπορούσε θα προσημείωνε και τα όνειρα. Αυτό που τελικά λειτουργεί σαν καταλύτης, είναι η διαπίστωση ότι η ζωή δεν είναι πρόβα για μια άλλη ζωή. Υπάρχει ζωή και προτού το θάνατο. Οι καταπιεσμένοι χαρακτήρες αγνοώντας λογική και κοινωνικούς περιορισμούς, κάνουν μαζί την υπέρβαση και βαδίζουν σε μια παράλογη, αβέβαια, αλλά καινούργια κατάσταση. Έτσι, μέσα από την ηθελημένη υπερβολή του το έργο παρακινεί να φανούμε δυνατοί, να ξεφύγουμε από την πλήξη, να κάνουμε την ζωή μας να αξίζει.

Η συνέχεια επί σκηνής,,,,,

Ομάδα Θέατρου 08 – «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ»

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Η «Ομάδα Θεάτρου 08», γνωστή στο κοινό της σαν «Θεατροπαρέα», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστάθηκε το 2009 και της οποίας βασικός σκοπός είναι η έμπρακτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που εμπνέονται από τις ανθρώπινες αξίες. Η κοινή τους αγάπη για το θέατρο και η επιθυμία τους να βοηθήσουν τους ασθενέστερους τους οδηγεί να οργανώνουν ετήσιες θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της οκτώ θεατρικές παραγωγές, τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η Θεατροπαρέα βασίζεται ουσιαστικά στην εθελοντική προσφορά, πρεσβεύοντας ότι η συνεργασία κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Έχει πολλούς υποστηρικτές και εθελοντές συνεργάτες, οι οποίοι αγκαλιάζουν θερμά την προσπάθεια και το έργο της.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑΣ

Από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη υποστήριξη χορηγών η Θεατροπαρέα έχει διαθέσει πάνω από 200.000 ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Προσκαλεί σταθερά στις παραστάσεις της συνανθρώπους με σωματικές ιδιαιτερότητες και προσφέρει δωρεάν είσοδο στους οικονομικά ασθενείς.

 Ειδικότερα, αποδέκτες δωρεών έχουν αποτελέσει μέχρι σήμερα:

Το μικρό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρανιά Γρεβενών, το 2θέσιο δημοτικό σχολείο Χώρας Σερίφου, Το νηπιαγωγείο Αστυπάλαιας, Το νηπιαγωγείο στο ορεινό χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, Το δημοτικό σχολείο Κρανιδίου Αργολίδας, Το Ίδρυμα για την Προστασία Απροσάρμοστων Παιδιών «Η Θεοτόκος», Το Φιλανθρωπικό Σωματείο – Κέντρο Ειδικών Ατόμων « η Χαρά », Το Φιλανθρωπικό Σωματείο για την φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις « MDA Ελλάς » Η ΜΚΟ PRAKSIS για το καινοτόμο της πρόγραμμα « Κοινωνική Κατοικία & Day Centers » του Ιδρύματος « Σταύρος Νιάρχος », Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ΣΚΕΠ, για την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρία Ο Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Η ένωση «Μαζί για το Παιδί», Η νεαρή αθλήτρια τοξοβολίας Αριάδνη Χόρτη, Η νεαρή νοσηλεύτρια Δήμητρα Γκότση, Το Εβραϊκό Μουσείο, Τα Παιδικά Χωριά SOS, Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών», Το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι φίλοι της Μέριμνας» κ.α.

Aladdin

aladdin_site.jpg

Το Αθλητικό-Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου παρουσιάζει για 14η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 29 Απριλίου, στο θέατρο του ACS Athens, μια ακόμα φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση, το αγαπημένο σε όλους μιούζικαλ «Aladdin».

H παράσταση είναι βασισμένη στο σενάριο του Chad Bequelin, που με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από τις περιπέτειες του Aladdin,  του γνωστού σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι «Χίλιες και μια Νύχτες» και στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του Alan Menken.

Συμμετέχουν τα τμήματα Θεατρικού Εργαστηρίου, Χορωδίας, Belly Dance, Ρυθμικής Γυμναστικής, Jazz, Σύγχρονου Χορού, Latin, Μπαλέτου, Κλακέτες, Street Dance και  Ενόργανης Γυμναστικής του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Σχολείου.

Η ιστορία του Aladdin μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, τη αγάπη και το μίσος. Το δίκαιο είναι τελικά αυτό που θριαμβεύει και μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα στη ζωή μας το σωστό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διεύθυνση-Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Στρατάκου
Σενάριο-Σκηνοθεσία:  Γεράσιμος Σπαθής
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άννα Ανυφαντάκη
Ενορχήστρωση-Διασκευή Τραγουδιών, απόδοση στίχων  & επιμέλεια μουσικής: Βασίλης Μεσσαριτάκης

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Σύγχρονος χορός, ρυθμική γυμναστική, μπαλέτο: Άννα Ανυφαντάκη
Latin: Βασίλης Μεσσαριτάκης
Jazz, Hip-Hop: Κατερίνα Μήτσιου
Ενόργανη Γυμναστική:  Κωνσταντίνα Παππία, Νίκος Δημητριάδης
Κλακέτες: Ζελίνα Κιλίμη
Belly Dance:  Nατάσσα Νίκου
Χορωδία-Μουσική διδασκαλία: Ρούλα Παπαϊωάννου

Σκηνικά: Μαρία Παλάντζα, Διονύσης Καμπόλης, Μαρία Δαγκαλάκη, Βάσια Ματσάγκα
Κατασκευές: Ηρακλής Τσακαλίδης
Επιμέλεια φωτισμού: Άννα Ανυφαντάκη
Υπεύθυνη παρασκηνίων: Ολυμπία Σανιδά
Στούντιο ηχογράφησης: Music Row Studios
Επιμέλεια εντύπου: Μαρία Δαγκαλάκη
Μακιγιάζ: Ευγενική χορηγία «Atelier de Beaute»-Εκπαιδευτικός Όμιλος Data Type

Κορινθια

corinth_site.jpg

Πόσες γνωστές και άγνωστες εικόνες αποκτούν ξανά ζωή; Και πόσες κρυμμένες πτυχές του λαογραφικού πλούτου αυτής της περιοχής μπορούν να ξεδιπλωθούν μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά;

Τα φώτα σβήνουν, οι γλώσσες μπερδεύονται και τρεις γενιές ενώνονται επι σκηνής σε ένα ταξίδι στον χωρόχρονο που μας συγκινεί και μας αφήνει μια γλυκιά αίσθηση αναπόλησης και προβληματισμού.

Ένα ταξίδι- στοίχημα που με οδηγό τα φαινομενικά απλά χορευτικά βήματα της περιοχής, καλείται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και να αναδείξει ανεξερεύνητες στιγμές και θύμισες της παράδοσης της Κορινθίας

Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 21.00 & Κυριακή 15 Απριλίου 2018, ώρα 19.00, Θέατρο στο ACS Athens. Μια παράσταση αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση της Κορινθίας που επιμελείται και σκηνοθετεί ο Γιώργος Λιάρος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, Λαογραφική Στέγη Κορίνθου

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.),
20ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι)
Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί, τραγούδι)
Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο)
Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο)
Γιάννης Γευγελής (κρουστά)
Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι, τραγούδι) 
Επίσης συμμετέχουν ντόπιοι κάτοικοι από τα χωριά της Κορινθίας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ
Γιώργος Λιάρος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευγενία Ζιούλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ
Έλενα Πετροπούλου

ΗΧΟΣ-ΦΩΤΑ
Pro Creation

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΔΥΣΗΣ
Άγγελος Θεοδοσίου – Νίκος Σωτηρίου

Διάρκεια παράστασης: 1.30’

Με την υποστήριξη
Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 21.00
Κυριακή 15 Απριλίου 2018, ώρα 19.00
Θεατρο στο ACS Athens
Αγίας Παρασκευής και Καζαντζάκη 129, Χαλάνδρι 152 34

Τιμή εισιτηρίου 13€

Προπώληση εισιτηρίων
www.ticketmaster.gr | Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster 210-8938111
Δίκτυο καταστημάτων Γερμανός/ Καταστήματα Cosmote

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2167004501 / 6986427493

ΤΕΤΑΡΤΟ DesignAthens

da4-door-poster-100x250.jpg

Η τέταρτη διοργάνωση του DesignAthens που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 13 έως 21 Ιανουαρίου, σε διάφορα σημεία της πόλης, έρχεται να εξετάσει τo δίπτυχο εμπόριο-πολιτισμός που πολλοί θεωρούν ότι διχοτομεί το αντικείμενο του χώρου της οπτικής επικοινωνίας, 

Ιδιαίτερα στο διήμερο συνεδρίο που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο στο ACS, το Σάββατο 20  και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τους δύο αυτούς τομείς, που όχι μόνο θα εμπνεύσουν, αλλά  θα ενημερώσουν και θα απαντήσουν στο πώς και στο γιατί, θα ρίξουν φως σε τρόπους και διαδικασίες. Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας στο www.designathens.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 20/1
15:00 The birthdays - Sundays Vs Mondays
15:30 Circus Design Studio - Nτιζάιν˙ έχουμε και στο χωριό μας 
16:00 G Design Studio - ΤΒΑ
16:30 Coffee break
17:00 Busybuilding - Burger AP
17:30 Συζήτηση: To μέλλον του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας
18:10 The Rodina - ΤΒΑ
18:50 Coffee break
19:20 Warrior Studio - TBA
20:00 Beetroot Design Group - Το σχήμα του πολιτισμού
20:30 Λήξη ημέρας

Κυριακή 21/1
12:00 Souldesign - Unit to Unity
12:30 Büro 4 - ΤΒΑ
13:10 Γιάννης Καρλόπουλος - Σχεδιάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά 
13:40 Lunch break
14:20 Red Creative - 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14:50 Συζήτηση: O σχεδιασμός της οπτικής επικοινωνίας σε τρεις διαστάσεις
15:20 Somethink - Change by design
15:50 Coffee break
16:20 Heine Warnecke - ΤΒΑ
17:00 Δ. Παπάζογλου,  Γ. Τριανταφυλλάκος - Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
17:30 Λήξη